לימודים גבוהים בחו"ל – כל מה שצריך לדעת

לימודים גבוהים, הם המפתח לקריירה עתידית בתחום שבו אתם רואים את עתידכם. לאור חשיבותם הרבה, לא פלא שרבים שוקלים ללמוד במקום הטוב ביותר שיוכלו למצוא. בארץ יש אמנם אוניברסיטאות ומכללות משובחות, אך לא תמיד מוצאים בהן בדיוק את מה שרוצים ויש כמובן מוסדות בינלאומיים ידועים, שעצם הלימוד בהם, מוסיף לכם "נקודות" בקורות החיים. אז מה צריך לעשות, בכדי ללמוד בחו"ל?

תהליך מורכב

החלטה על מקום לימודים מבוקש בחו"ל והניסיון להתקבל אליו, כרוכים בתהליכים מורכבים וממושכים למדי. זה כולל חקירה באינטרנט, היבטים של עצם הנסיעה לארץ זרה, היבטי בירוקרטיה רבים, שפה ועוד. נאמר שיש לנו למשל חייל משוחרר, רחובותי, ששוקל ללמוד באוניברסיטאות באוסטרליה (חופים, גלישה, מקומיים חביבים – נשמע טוב), לפני המסע לשם, הוא יעבור מסע לא פשוט של בירורים וסידורים מקדימים. יום אחד הוא עשוי להתעמק בהשוואת אוניברסיטאות שונות במלבורן, ביום אחר לחפש את שירותיו של נוטריון ברחובות, למחרת לעסוק בהיבטי מימון השהייה במקום וכן הלאה. רשימת הדברים לטפל בהם ארוכה, אם כי ניתן לראות זאת בהחלט כהרפתקה, מהנה ומעניינת.

מה ואיפה?

ראשית, יש להחליט כמובן על תחום לימודי שבו אתם מעוניינים, אשר הוא גם תחום בו זמינים לימודים גבוהים. בהמשך, יתחיל תהליך ארוך כנראה, של בחירת מוסדות לימוד ספציפיים. לשם כך, תבדקו נקודות כמו מה כלול בתכנית הלימודים (ההבדלים עשויים להיות גדולים), מה רמת הקושי של הלימודים באותו מוסד וכמובן, לגבי המוסד עצמו.

תכנון כספי

איך תשלמו את שכר הלימוד? איך תממנו את המגורים (ייתכן שמוסד הלימודים יסייע)? עלויות המחייה השוטפת? טיסות לכאן ולשם? האם תעבדו לפני הלימודים בכדי לחסוך לקראתם? האם תעבדו רק במקביל ללימודים עצמם? במה ובאיזה היקף? מה מאפשרת ויזת סטודנט מבחינת עבודה ומה לא? חשוב לברר, האם יש מלגות שרלוונטיות לכם. כמובן, כול התכנונים הכספיים, חייבים לקחת בחשבון שמוסדות לימוד יוקרתיים יותר, הם גם יקרים יותר, שיש מדינות בהן יוקר המחייה גבוה יותר ושיש הבדלים, בין מימון חיים בערים גדולות לבין הערים הקטנות יותר.

שפה, תרבות, פנאי וחיי חברה

מה השפה המקומית של המדינה בה מדובר? באיזו שפה מתקיימים הלימודים (לעתים רק בשפת המקום, גם אם איננה אנגלית!)? מדובר בנקודות משמעותיות מאוד. מעבר לכך, משני אך עדיין חשוב, להבין טוב יותר את אופי החיים המקומיים. מה המנטאליות המקומית? מה תעשו שם בשעות הפנאי? האם יש קהילה יהודית?

לברר תנאי קבלה

יש מי שמחפשים לימודים בחו"ל, בכדי לעקוף מגבלות מקומיות על קבלה ללימודים. לימודי רפואה למשל, לא קלים בישראל מבחינה זו. כך שאחד השיקולים בבחירת מוסד לימודי, עשוי להיות השוואתו למוסדות מקבילים בארץ. תנאי הקבלה יתייחסו לרוב לציוני תעודת בגרות, מעבר מבחן קבלה וייתכן שיהיה גם מבחן שפה.

להגיש בקשת קבלה

לאחר שבחרתם היכן תרצו ללמוד, יש להגיש בקשת קבלה, עם כול המסמכים הנדרשים. לרוב, הדבר ידרוש הסתייעות בנוטריון. חשוב לדעת לשם כך, מה בדיוק המסמכים שדורשים שירותי נוטריון, מה דורש "תרגום נוטריוני" וכדומה. דיוק בפרטים כאלה, יקצר את הבירוקרטיה מול מוסדות הלימוד. אם אתם זכאים לדרכון זר (כמו ישראלים רבים שזכאים לדרכון פורטוגלי למשל) כדאי לקחת את זה בחשבון.

היערכות לנסיעה עצמה

לאחר שהתקבלתם, הגיע הזמן למנהלות הרגילות של נסיעה לחו"ל, מהכנת מזוודות ועד הוצאת וויזה – וויזת סטודנט כמובן. מאחר שמדובר על נסיעה לתקופה ארוכה במיוחד, כדאי להשקיע גם בשלב זה מבעוד מועד ובנחת.

לסיכום

מדובר אמנם בתהליך מורכב. אך אם ניגשים לכך די זמן מראש ובאופן מסודר, אין סיבה שלא תגשימו את חלומכם האקדמי.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות
Scroll to Top