התו הירוק בישראל: מתי תצטרכו אותו?

התו הירוק

שגרת הקורונה מלווה אותנו כבר מספר שנים וכחלק מהמאמצים לבלום את התפשטות המגיפה, מדינת ישראל רכשה כמות גדולה של חיסונים. כדי לעודד את האזרחים להתחסן, החליטה המדינה על הענקת 'תו ירוק' למחוסנים ומחלימים, למשך תקופה של חצי שנה, כאשר המחזיקים בתו הירוק יכולים ליהנות מהשתתפות באירועים ומקומות הומי אדם.

קורונה – מגיפה עולמית

רובנו שמעו על הקורונה בחדשות ובאמצעי המדיה השונים, כשבתחילת התפרצותה בסין בשנת 2019, היא נראתה לנו כמגיפה וסיפור חדשותי נוסף שכלל אינו קשור אלינו. אך מחשבות לחוד ומציאות לחוד, כשמציאות זו הכתה בפני העולם כולו, עת נגיף הקורונה התפשט והגיע לבתיהם של מאות מיליוני אנשים ברחבי העולם ואף גבה את חייהם של מיליונים רבים. כך, כל מדינה ומדינה אימצה לעצמה מדיניות התמודדות עם מגפת הקורונה, למשל בישראל אפשר היה להיכנס למקומות רק לאחר חיסון או ביצוע של בדיקות קורונה מהירות לתו ירוק, כל זה במטרה לבלום את התפשטות הנגיף והווריאנטים השונים שלו ולנסות ולאפשר שגרת חיים נורמטיבית לאזרחי המדינה. חלק ניכר ממאמצים עולמיים אלו הופנה לחקר ופיתוח חיסון מתאים, אשר אושר לשימוש הציבור הרחב במהלך שנת 2021.

תווים בצבעים

ההבנה הגוברת כי לא מדובר בתופעה חולפת וכי חייבים לנסות ולהמשיך בשגרת החיים נורמטיבית ככל האפשר, הביאה את מקבלי ההחלטות לחשוב על פתרונות ודרכים יעילות לשמור על השגרה בצל מציאות הקורונה ובהמשך, אף לעודד את הציבור הרחב ללכת ולהתחסן.

כך, במהלך שנת 2020 אפשרה הממשלה לעסקים מסוימים להמשיך את פעילותן כל עוד יעמדו בדרישות התו הסגול, דרישות הכוללות הצהרת בריאות ומדידת חום לבאי העסק, הקפדה על שמירת מרחק של 2 מטרים בין הלקוחות, התקנת מחיצה בין המוכר לקונה, שמירה על היגיינה ועוד.

בהמשך, ובעיקר בעקבות המצאת החיסונים נגד קורונה, רצו רשויות המדינה לעודד את כלל האוכלוסייה להתחסן ולפיכך, החליטו על הענקת תו ירוק למתחסנים ו/או מחלימים, כאשר הזכאים לתו הירוק יוכלו ליהנות מכניסה למדינות זרות המכירות בתו הירוק וכן להיות נוכחים במקומות הומי אדם ולהשתתף באירועים המוניים.

מתי נצטרך את התו הירוק?

הרצון להמשיך בשגרת החיים, לצד המודעות לסכנות שבהתפשטות הקורונה, על הווריאנטים השונים הצצים מידי תקופה, הביאה כאמור להנחיות התו הירוק, המאפשרות לזכאים גישה למקומות מוגדרים, בעיקר מקומות הומי אדם, הנחשבים לבעלי סיכון מוגבר להדבקה.

כך, נצטרך את התו הירוק בכל אחד מהמקרים הבאים – אולמות וגני אירועים, מועדונים, מקומות בהם נערכים כנסים אשר מוגשים בהם שתיה ומזון ומקומות בהם מתקיימת פעילות תרבות ללא מקומות ישיבה.

כך תיכנסו למקומות בהם נדרש להציג תו ירוק

תו ירוק הוא מסמך רשמי, אותו ניתן להפיק גם באופן דיגיטלי דרך אתר משרד הבריאות, כאשר כניסה למקומות הפועלים בהתאם להנחיות התו הירוק, תתבצע עם הצגת התו הירוק, בצירוף תעודת מזהה – תעודת זהות, דרכון או רישיון נהיגה.

אפשרות נוספת להפקת תו ירוק וכניסה למקומות הפועלים בהתאם להנחיות ודרישות התו הירוק היא באמצעות בדיקות קורונה, בדיקות התקפות למשך 24 שעות מזמן קבלת תוצאת הבדיקה. אפשרות זו מתאימה במיוחד לילדים קטנים (גילאי 3 עד 12), שלא יכולים להתחסן.

התו הירוק בישראל

לסיכום, ראינו כי הניסיונות והמאמצים הבין לאומיים להתמודד עם מגפת הקורונה, הביאו לפיתוח חיסון מתאים ובמטרה לעודד התחסנות ולנסות להמשיך בשגרת חיים נורמטיבית בצל הקורונה, רשויות המדינה החליטו על הנפקת תו ירוק למחוסנים ו/או מחלימים.

כמו כן, הזכרנו כי את התו הירוק נצטרך להציג בעיקר לפני כניסה למקומות הומי אדם, כמו אירועים ומסעדות, כאשר את התו עצמו ניתן להנפיק כמסמך רשמי או באופן דיגיטלי דרך אתר משרד הבריאות.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות
Scroll to Top