מגיעים מבית אשכנזי? כך תתכוננו לקראת חתונה מזרחית!

אחד החששות של בני זוג המגיעים משתי עדות שונות טמון לעיתים באופי החתונה, ולו כי נהוג לחגוג את אירועי החתונה באופן שונה מעדה לעדה. ההבדלים בין חתונה בעדה האשכנזית לבין חתונה מזרחית בהחלט ניכרים, ובייחוד באירועים הסובבים את החתונה כמו החינה, שבת החתן ושבת הכלה. היום בחרנו לכתוב על חתונה מזרחית, ולהתייחס דווקא לאופן בו בני הזוג מעדות אשכנז יכולים להיערך.

אם כל החגיגות

חתונה בעדה המזרחית, ובייחוד עבור העדה המרוקאית היא אירוע פורץ דרך, ולו כי מדובר באחת החגיגות המשמחות ביותר עבור המשפחה. נהוג, כי משפחת החתן מגיעה לבית משפחת הכלה כדי לחגוג את האירוסין (וכמובן לבקש את ידה של הכלה מהוריה), ובמפגש ההורים למעשה נותנים את הסכמתם לאירוע.

במהלך ימי ההכנות נהוג לאכול קוסקוס עשיר בעשבי תיבול, כחלק מהארוחות המשותפות שמתקיימות בבית הוריה של הכלה. הקוסקוס הוא סמל לשמחה, ועל כן נהוג לאכול אותו בתקופת ארגון החתונה.

האירועים הנלווים לחתונה מרוקאית

ראשית, לפני החתונה חוגגים שבת כלה, למרות שכיום זה כמעט ואינו נהוג, עדיין יש משפחות שמבקשות לציין ולחגוג זאת. כמה ימים לפני החתונה (בין יום לשלושה ימים), הכלה טובלת במקווה כשלאחר מכן נהוג לחגוג את טקס החינה בחגיגה גדולה ומשמחת, בדרך כלל בבית הכלה או באולם אירועים. במסגרת אירוע החינה רוכשים לכלה זהב, תכשיטים ושלל מתנות, ואף נהוג ללבוש בגדים מסורתיים, כמו "ג'לביה" או "קשואה אל כבירה", ולאכול מטעמים מרוקאיים מגוונים במיוחד. על הידיים נהוג למרוח תערובת חינה, כשתחילה מורחים את העיסה על כפות ידיהם של בני הזוג ולאחר מכן ליתר האורחים. יתרה מזאת, בשבת שלאחר החתונה מציינים את שבת החתן.

מגיעים מבית אשכנזי כך תתכוננו לקראת חתונה מזרחית

אירוע החתונה

חתונה מזרחית ידועה במכלול אלמנטים אוריינטליים ומסורתיים שונים, החל משירים, ריקודים, צהלולים ועוד, כשטקס החופה הוא דתי כמובן (אלא אם כן הזוג מעוניין בחתונה שלא דרך הרבנות, אם כי לרוב זה פחות מקובל).

ניתן לשלב אלמנטים אוריינטליים במהלך האירוע, ואף לחפש אחר אולמות אירועים שמתמחים בחתונות מזרחיות, לרבות אולמות המעוצבים בקשתות ואריחים מזרחיים. כמו כן, למרבית האולמות יש מלאי של אלמנטים דקורטיביים שיתאימו לקונספט.

שנסכם?

יש לא מעט זוגות שמגיעים ממקומות שונים, למשל זוגות של חילונים ודתיים, זוגות של אשכנזים ומזרחים וכו'. אם בעבר, בעידן מסורתי ופחות מודרני, זה לא היה ניכר, הרי שכיום זה בהחלט מאוד נפוץ. טוב לדעת שלמרות שעשויים להיווצר פערים בין בני הזוג (ובייחוד בתהליך תכנון החתונה), הם אינם מהווים בעיה כלל, ולו כי הכל בר פתרון. מה עוד? נאחל לכם המון מזל טוב!

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
נגישות
Scroll to Top